Terug naar homepage

Fokkerij

De springpaardenfokkerij van stal van Boxtel heeft reeds heel goede sportpaarden gebracht.
De fokmerries die hiervoor gehouden worden hebben zichzelf bewezen, zowel in de sport als in de fokkerij of komen uit bewezen fokstammen.

Janta (v. Bergerac X Sit this one out X L. Ronald) sprong zelf nationaal en is moeder van één van de bekendste merries van de wereld Nanta (v. Carridor) die meerdere grote prijzen en wereldbekerwedstrijden sprong met zoveel gemak dat iedereen die haar eenmaal gezien heeft , dit niet meer vergeet. Winning Boy de volle broer van Nanta springt ook internationaal op 1.40 m. niveau en Vijanta (v. Celano) sprong op 7 jarige leeftijd 1.35m.

Er zijn verschillende nog jonge nakomelingen aanwezig op stal van Boxtel van zowel Janta als Vijanta. Deze paarden worden opgeleid voor de springsport en eventueel verkocht.

Nianta P. (v. Hemmingway X L.Ronald) was een halfzus van Janta tevens de volle zus van Mianta P. die zelf grote prijzen en wereldbekerwedstrijden sprong. Nianta P. bracht de goedgekeurde hengst Aron (v. Ovidius) en Wian P. (v. Lupicor) die het op de hengstenkeuring van het KWPN bracht tot de 3e bezichtiging en nadien verkocht werd naar Engeland. Tot onze grote spijt is Nianta P. in 2010 overleden, maar gelukkig heeft stal van Boxtel nog een dochter van haar namelijk Fajanta P. (v. Arizona) die Nianta P. op gaat volgen als fokmerrie.

De merrie Z. Irmette (v. Sam R X Nimmerdor X Marco Polo) is een halfzus van de zeer bekende Nirmette (v. Ramiro) die grote prijzen en wereldbeker wedstrijden sprong en jarenlang het internationale springpaard was van Marcus Fuchs. Sjarmette (v.Burggraaf) sprong ook op het allerhoogste niveau (1.60 m.) Uit de Irmette stam komen ongelofelijk veel goede springpaarden. Z.Irmette wordt momenteel in de sport uitgebracht, maar zal in de toekomst worden ingezet voor de fokkerij.

Stal v.Boxtel | Training | Fokkerij | Verkoop | Contact |